صبح امروز مراسم «رونمایی از کاربست‌های اینترنت نسل پنجم در ایران» و «انعقاد تفاهم‌نامه‌های خودروی خودران و بیمارستان هوشمند» با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این مراسم تفاهمنامه‌ای میان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان منطقه آزاد کیش، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت ایرانسل امضا شد که هدف آن، عملیاتی شدن حمل و نقل هوشمند با استفاده از ظرفیت فناوری‌های نوین به صورت آزمایشی در منطقه آزاد کیش است.

«ستار هاشمی» معاون نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات در ابتدای این مراسم با ذکر این نکته که مطالعات کارشناسی در حوزه نسل پنجم ارتباطات از دو سال گذشته در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفته اعلام کرد که در کشور ما فناوری‌های نوین همیشه با مقاومت رو به رو بوده است: «به همین دلیل، در این حوزه نیز تعدادی مخالف و تعدادی موافق وجود دارد. امروز پنج تفاهمنامه در این راستا به امضا می‌رسد تا توسعه این فناوری در کشور ما سرعت بگیرد.»

معاون وزیر ارتباطات درباره خودروی خودران گفت: «حمل و نقل هوشمند و خودروی خودران ۵ سطح دارد که ما باید به تمام این موارد بپردازیم و فعلا در سطوح اولیه آن قرار داریم. اما اگر ما به خودروی خودران مرحله پنج دست پیدا کردیم، در صورت تصادف بین دو خودرو، آیا صنعت بیمه ما آمادگی پاسخگویی به این مساله را دارد؟ بنابراین این موارد،‌ بلوغی است که باید در صنعت فناوری رخ دهد.» او می‌گوید همین مسائل در جراحی از راه دور نیز وجود دارد: «اما در صورتی که هنگام جراحی از راه دور، برای بیمار اتفاقی بیفتد، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ جراح، تامین‌کننده بستر ارتباطی، تامین‌کننده برق؟ اینها مواردی است که باید بررسی و قانون‌گذاری شود»

با اینکه اطلاعات بیشتری درباره طرح‌های جراحی از راه دور و خودرو خودران در این مراسم داده نشد آنطور که به نظر می‌رسد پایلوت این شبکه با کمک ایرانسل و در جزیره کیش قرار است اجرایی شود. در  این مراسم تفاهم نامه اجرای این پروژه به دست نهادهای مربوطه امضا شد. این تفاهم نامه میان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان منطقه آزاد کیش، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت ایرانسل است که هدف از امضای این تفاهم نامه عملیاتی شدن حمل و نقل هوشمند با استفاده از ظرفیت فناوری‌های نوین به صورت آزمایشی در منطقه آزاد کیش است.

به گفته معاون نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات، اسناد بالادستی و تکالیف قانونی وزارت ارتباطات بر این نکته تاکید دارد که ۱۰ درصد ترافیک شبکه ملی اطلاعات باید بر بستر فناوری‌های نوین ارائه شود: «علاوه بر این ۱۰ درصد از اقتصاد کشور نیز باید سهم اقتصاد دیجیتال باشد. به همین دلیل است که نسل پنجم ارتباطات از فناوری‌هایی است که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرد. همچنین  مصوبه‌ای در افق ۱۴۰۴ تعیین شده است که ۱۴ درصد اقتصاد دیجیتال باید به 5G اختصاص پیدا کند.»

هاشمی با بیان این که صحبت از فناوری نسل پنجم ارتباطات، صرفا اطلاعاتی نیست و پدیدآورنده زیست‌بوم نوآورانه برای اقتصاد دیجیتال است تاکید کرد که ایران امروز شاهد در هم تنیدگی نسل پنجم با سایر فناوری‌ها مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا است: «ما در حوزه هوش مصنوعی در جهان رتبه‌های خوبی داریم، اما کاربست‌ها باید ویژه مورد توجه قرار بگیرد.»

هاشمی باور دارد نسل پنجم تلفن همراه در ابعاد جهانی در سال ۲۰۲۵ فراگیر می‌شود، اما ایجاد آمادگی برای جذب تکنولوژی باعث شده که ایران از دو سال قبل به این سمت برود و به کاربست‌هایی مانند مشاوره جراحی از راه دور، سلامت الکترونیکی، خودروهای خودران، حمل و نقل هوشمند و آموزش مجازی توجه ویژه شود.



Sunday, September 27, 2020

« برگشت